10 situata kur një grua nuk mund ta falë ose ta kuptojë burrin e saj

Nëse ke qenë ndonjëherë në një marrëdhënie, më së shumti jeni të vetëdijshëm për faktin se do të ketë raste kur jeni të ballafaquar me vështirësi, çështje, keqkuptime dhe ndjenja të përgjithshme konfuzioni.

Kur i bëjmë vetes pyetje të tilla si: “A do të ndryshojë partneri im?” Dhe “Po sikur marrëdhënia jonë të bëhet edhe më e keqe pasi ndryshimet e partnerit tim?” Mbani në mend se këto janë kohët për një vlerësim serioz të realitetit tuaj rrethues. Në këtë artikull, ne do të ofrojmë këshilla se si të vazhdojmë kur mendja juaj të thotë një gjë, por zemra juaj po thotë diçka krejtësisht ndryshe, transmeton lajmi.net.

Mos harroni se jeta juaj dhe e ardhmja juaj varet nga vendimet që merrni dhe merrni një qasje serioze për çështjet në marrëdhënien tuaj.

Ne besojmë në fuqinë e dashurisë dhe dëshirojmë t’ju ofrojmë një pasqyrë se si të veproni në situata që shpesh mund të çojnë në luftime, lëndime të ndjenjave dhe stres emocional.

10. Çrregullime apo sulme?

Çrregullimet dhe mosmarrëveshjet në marrëdhënie janë krejtësisht normale. Të gjithë njerëzit janë të ndryshëm, dhe nganjëherë perceptimi juaj i situatave thjesht nuk përputhet. Nëse partneri juaj mund të shkelë faktin se keni nevojë për shumë kohë për t’u përgatitur ose për një shaka të padobishme (sipas mendimit tuaj), nuk ka asgjë të jashtëzakonshme për këtë. Luftimi është i pakëndshëm, por gjithmonë mund të kompensoni. Mos kini frikë të bëni hapin e parë dhe mos kini frikë të thoni se çfarë ju irriton menjëherë. Është më mirë të kemi një bisedë konstruktive në mënyrë që secili partner të kuptojë se cilat kufij nuk duhet të kalojnë dhe të mësojnë karakteristikat e perceptimit të tjetrit. Marrëdhëniet e forta varen nga puna reciproke e të dy partnerëve.

Megjithatë, ka situata që nuk duhet të pranohen ose të falen. Nëse burri juaj ju godet, nuk ka justifikim për këtë. Nëse partneri juaj beson se ai është i lirë të veprojë si një diktator mizor dhe mund t’ju godasë, atëherë është më mirë që menjëherë përfundoni këtë marrëdhënie.

9. Ndjenja e çuditshme e humorit apo diskriminimit?

A keni qenë ndonjëherë në një situatë kur dikush ka thënë një shaka dhe ka qeshur me të me zë të lartë derisa nuk keni kuptuar se çfarë është qesharake me këtë? Ne të gjithë kemi një ndjenjë të ndryshme të humorit dhe nganjëherë mund të jetë shumë specifike. Nëse nuk e kuptoni kur të qeshni ndërsa shikoni The Simpsons ndërsa partneri juaj është duke u rrokullisur në dysheme duke qeshur, ndoshta do të thotë që do të duhet të kaloni pak më shumë kohë kur vjen puna për të zgjedhur atë që dëshironi të shikoni së bashku.

Por humori nuk ka nevojë të justifikohet nga specifika nëse partneri juaj qesh me shaka që i fyejnë njerëzit në baza seksuale, racore ose sociale, si dhe shaka për gjymtimin dhe sëmundjes. Mundohuni t’i shpjegoni atij se shaka të tilla shkaktojnë edhe më shumë urrejtje dhe intolerancë në botë. Duke inkurajuar një humor të tillë, një person rrit diskriminimin e disa segmenteve të popullsisë së planetit. Dhe ti vetë nuk duhet të qeshësh me një tjetër shaka për vajzat e bardha dhe më vonë befasohesh pse gratë kurrë nuk merren seriozisht.

8. Kujdesi apo kontrolli?

Nëse i zgjedhuri juaj ju takon pas punës dhe ju ofron për të përcjellë në shtëpi, kjo do të thotë se ai kujdeset për sigurinë tuaj dhe dëshiron të siguroheni që jeni në rregull.

Por nëse ju ndalon të takoni njerëz të tjerë pa atë, ju kërkon të raportoni për veprimet tuaja kur jeni në punë ose vetëm në shtëpi, ju bën të tregoni atij fjalëkalime nga rrjetet tuaja sociale, atëherë kjo tingëllon si manipulim dhe dhunë psikologjike. Kontrolli i përgjithshëm është dëshira për të shtypur vullnetin tuaj të lirë. “Po e bëj për hir të vetvetes”, dhe fraza të tjera të ngjashme janë vetëm një mënyrë për të maskuar këtë shtypje. Mungesa e hapësirës personale çon në stres dhe dëshirën për të hequr qafe duke konsumuar shumë alkool, duke shtypur emocionet dhe mënyra të tjera të dëmshme.

7. Miqtë ose “miqtë”?

Ne të gjithë mund të ndihemi ndonjëherë xheloz. Nëse partneri juaj ka shokë dhe kolegë femra me të cilët mban një marrëdhënie miqësore, kjo nuk do të thotë se ai po përpiqet të mashtrojë. Nëse nuk u pëlqejnë këto miqësi, duhet të flisni me partnerin tuaj për ndjenjat tuaja. Oferta për të shkuar për një shëtitje ose për të kaluar disa kohë së bashku me miqtë e tij femra. Ka shumë të ngjarë që ai nuk do të ketë mend sepse është e mrekullueshme kur një person ka shumë miq dhe të gjithë mbajnë një marrëdhënie miqësore mes tyre.

Por duhet të jeni vigjilent nëse partneri juaj fsheh komunikimin me gratë e tjera, vazhdimisht ndryshon temën dhe reagon me dhunë ndaj pyetjeve rreth miqve femra. Nëse ai nuk dëshiron t’ju njohë me njëri-tjetrin, atëherë është e mundur që ata as nuk janë të vetëdijshëm për ekzistencën tuaj.

6. Mosdashja e pastrimit ose “vendi i një gruaje është në kuzhinë?”

Shpesh ndodh që shumë burra nuk janë të zakonshëm për të kryer punët e shtëpisë në familje. Ai mund të mos jetë në gjendje të gatuajë, mund të mos ketë zakon të larë enët dhe nuk mund të kuptojë se si të përdorë një makinë larëse. Nëse ju lodheni shumë duke bërë punët e shtëpisë, përpiquni të arrini një kompromis dhe të ndani përgjegjësitë duke ndihmuar gradualisht njëri-tjetrin duke u mësuar me ruajtjen e pastërtisë.

Por nëse burri juaj haptazi thotë se pastrimi dhe gatimi janë detyrimet tuaja dhe ju qorton me çdo grimcë pluhuri, atëherë duhet të filloni të shqetësoheni. Pozicioni “vendi juaj është në kuzhinë” është i papranueshëm. Nëse kjo është ajo që ai beson, atëherë ka më shumë gjasa që ju percepton si një objekt dhe jo si një person i dashur.

5. Vepra apo ndëshkim?

Njerëzit janë të pambrojtur dhe është shumë e lehtë t’i lëndojmë ata. Ndonjëherë fyerja mund të jetë shumë e dhimbshme dhe një person mund të ketë nevojë për pak kohë për t’u shëruar ose për të qenë i vetëm. Por përfundimisht, ndjenjat e vërteta do të jenë më të forta se të gjitha veprat penale, veçanërisht nëse ju vetë kontribuoni në të. Kushtoni më shumë kohë për tregimet rreth ndjenjave tuaja dhe ndihmoni njëri-tjetrin gjatë kohëve të vështira. Mos harroni se dëmtimi i një personi tjetër është shumë i lehtë.

Por nëse shkeljet e dëmshme ndodhin vazhdimisht dhe bisedat dhe kompromiset nuk çojnë askund, mund të hasni një manipulator dhe një abuzues psikologjik. Sidomos kur vepra shoqërohet me ndëshkime të tilla si refuzimi për të dhënë para për shkak se “nuk e meritoni”, ose e detyroi abstenimin seksual ose bojkotimin . Respekni vetveten dhe mos e përzieni brishtësinë e shpirtit të një personi me dhunë ndaj jush. Askush nuk duhet të mendojë se ai ka të drejtën t’ju ndëshkojë.

4. Mungesa e ndjenjave ose ofendimeve?

Shumë njerëz duan të dëgjojnë fjalë të dashura dhe të buta çdo ditë. Sidoqoftë, disa burra nuk i përdorin ato bujarisht. Mos u shqetësoni – kjo mund të jetë për shkak të rritjes së tyre, qëndrimeve nga fëmijëria, ose thjesht tipare të personalitetit. Kujtohuni që dashuria nuk demonstrohet përmes fjalëve, por nëpërmjet veprimeve. Ka shumë gjuhë dashurie, në vend të fjalëve, ndjenjave, prekjeve, vëmendjes, ndihmës dhe shumë më tepër që mund të përcjellin ndjenjat e vërteta.

Por nëse njeriu jo vetëm që nuk ju tregon për ndjenjat e tij, por edhe ju vë në siklet para të huajve, kjo nuk mund të justifikohet nga karakteristikat e tij personale. Kur ai ju fyen në praninë e miqve, tregon një histori të turpshme, thotë se nuk jeni mirë në diçka – kjo është zhvlerësimi i drejtpërdrejtë, manipulimi dhe dhuna psikologjike.

3. Lodhje apo parazitizëm?

Ne të gjithë kalojmë nëpër kohë të vështira. Ndonjëherë të gjitha që duam dhe duhet të bëjmë është që të marrim një “kohë-out” dhe të kalojmë kohë vetëm ose të pushojmë.

Por nëse burri vazhdon të vuajë pasi të jetë pushuar prej muajsh apo vitesh, nuk bën asgjë në shtëpi dhe kalon gjithë ditën para kompjuterit, atëherë ia vlen ta tregosh dhe të kuptosh se çfarë po ndodh vërtet. Ndoshta partneri juaj po vuan nga depresioni i rëndë. Nëse është kështu, atëherë duhet të kërkoni ndihmë nga një profesionist dhe, natyrisht, të ndihmoni të dashurin tuaj të dilni nga kriza. Por gjëja e rëndësishme që duhet të mbani mend është që përveç simptomave të depresionit, ky lloj i sjelljes mund të jetë laziness zakonshme, narcisizëm , dhe parazitizmit.

2. Mospërfillje apo indiferencë?

Disa burra nuk pëlqejnë të harxhojnë orë  të shumta në telefon ose mesazheve në mediat sociale. Nëse është kështu, atëherë ndoshta ju keni të bëni me dikë që është i introvertuar. Ose partneri juaj është thjesht i turpshëm kur vjen puna për të shprehur ndjenjat e tij. Një zgjidhje e mirë këtu do të ishte të flisnim me të. Tregoni atij se keni ndjenja të thella për të dhe do të ishte mirë nëse takoheni dhe komunikoni më shpesh. Nëse ky njeri ju pëlqen, ai do të jetë i lumtur të përmbushë kërkesën tuaj ose të paktën të shpjegojë arsyet për sjelljen e tij.

Nëse një bisedë e tillë nuk sjell rezultate, atëherë ka gjasa që ai nuk e konsideron marrëdhënien tuaj të jetë serioze. Mos harroni veten – a është me të vërtetë kaq mirë të presësh thirrjen e tij telefonike dhe të ripërpilosh jetën tënde në ato momente të rralla kur ai menjëherë vendos të të pyesë në një takim?

1. Ekonomik apo lakmitar?

Ndonjëherë është vërtet e vështirë për një burrë të kuptojë pse keni nevojë për një fustan të ri kur keni 5 më shumë varur në dollapin tuaj. Dhe është e mundur që situata e tij financiare nuk i lejon atij mundësinë për të blerë ju bizhuteri të shtrenjta. Në raste të tilla, nuk duhet të ofendoheni, por duhet të përqendroheni të punoni së bashku për të luftuar për prosperitetin e dëshiruar dhe për të zgjedhur vlerat e duhura.

Por nëse partneri juaj ju ndalon të blini diçka që ju nevojitet, si një xhaketë dimri, për shembull, sepse vjetërsia juaj është e lodhur dhe nuk ju mban më ngrohtë, nuk duhet ta pranoni këtë. Ai mund të ketë disa çështje psikologjike. Dhe ndoshta është një formë e kontrollit dhe një zhvlerësim i plotë i nevojave tuaja. /Lajmi.net/

SHPËRNDAJE