Dhjetë shkronjat që dikur ekzistonin në alfabetin anglez

Janë 26 shkronja në alfabetin anglez, dy nga të cilat “A” dhe “I” përbëjnë edhe fjalë.

Shkronjat (kapitale) të këtij alfabeti, janë: A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y dhe Z.

Por, 10 shkronja tjera janë fshirë gjatë viteve.

Për më shumë, shikojeni videon.

SHPËRNDAJE