Hulumtimet e reja sugjerojnë se ndjekja e një diete me sasi të lartë të yndyrës gjatë kohës kur e ushqeni beben me gji, e ndryshon aktivitetin RNA në qumështin e gjirit.

Ndryshimet në materialin gjenetik mund ta rrisin rrezikun e çrregullimeve metabolike si tipi 2 i diabetit, transmeton Telegrafi.

RNA është një zinxhirë i molekulave që e shfrytëzon informacion gjenetik nga DNA për të prodhuar proteina në qeliza.

Defektet e RNA-së mund të luajnë rol në zhvillimin e sëmundjeve serioze si kanceri, sëmundjet e zemrës dhe sulmet e trurit.

Studimet e mëhershme kanë treguar se bebet e lindura nga nënat të cilat kishin konsumuar dieta me përqindje të lartë të yndyrës gjatë shtatzënisë janë më të prira të bëhen obezë dhe të zhvillojnë sëmundje kronike si diabeti, shtypja e lartë e gjakut dhe sëmundjet e zemrës.

Vlen të ceket se ky artikull është publikuar në ‘Physiological Genomics’/Telegrafi/