Sytliaç kështu të ëmbël me siguri nuk e keni provuar.

Nevojiten:

▪ 200 g oriz,
▪ 3 lugë sheqer,
▪ 250 ml qumësht,
▪ 1 l ujë,
▪ 1 sheqer vaniljeje.

Shurupi:

▪ 300 g mjedra,
▪ 150 g sheqer,
▪ 50 ml ujë.

Përgatitja:

Orizin lajeni mirë dhe qiteni në 1 l ujë. Zieni në zjarr të qetë, dhe kur të vlojë qitni qumështin, shtoni sheqerin dhe sheqerin e vaniljes. Zieni derisa sytliaçi të vlojë.

Nga 150 g sheqer bëni shurupin me pak ujë dhe shtojani mjedrat që të zbuten mirë.

Në enë qitni një radhë oriz, një radhë pemë, mundeni t’i qitni edhepak lëng nga pemët e zbutura, dhe sërish oriz dhe ujë.

Në fund mbuloni me oriz dhe sipër qitni pemët e zbutura dhe shkundni mirë derisa lëngu të rrjedh anash nëpër skaje të enës.

Lëreni të ftohet dhe pastaj provojeni. Si akullore më të mirë. Është shumë freskues dhe i mirë.