Kujdes jo çdo KALË është i mençur!

Shkruan Qenan Aliu
Sa padrejtësi, qeveria subvencionon blegtorët për kujdesin për lopët, delet, bletët etj, por jo edhe për KUAJT. Të parat të japin qumsht e bylmet të dytët poashtu mbase këta të dytat mjafton njërën ta hudhësh në ujë të gjitha kërcejnë pas saj , janë pa sher e të tretat të japin mjalt por edhe të pickojnë.
Ndërkaq KUAJT nuk të japin gjë por shumë punë njeriu i krynë me te madje edhe hanë pak. KALI është kafshë e mençur por ja qeveria nuk e shpërblenë blegtorin që kujdeset për shtimin e tyre,edhe pse mishi i kuajve siç mësuam paska qenë i preferueshëm për qeveritarët.
Po ta lexoj këtë status kryeminstri Zaev dhe ministri ambicioz i bujqësisë ndoshta KUAJT do ti shtynë në nomenklaturën për subvencionim , madje kultivimi i llojit të ,,kalit shemës,, me të pasme preferenciale do të ishte brendi i gatshëm për reklamë nga qeveria .
Kujdes jo çdo kalë është i mençur!

SHPËRNDAJE