Ligji për gjuhën Shqipe dhe gënjeshtra e madhe e Bratstvo-Edinstvos (LSDM-BDI)

Shkruan Premtim Dema

Prapaskenat e politikes te felliqur te kualicionit reformator te kryeministrit Zoran Zaev dhe te „Liderit Ali Ahmeti“ tregojne edhe njeher tradhtine e pregatur qe i behet popullit Shqiptar.

Ligji per gjuhen qe avanson gjuhen Shqipe dhe qe eshte parim, drejt nje barazie te mirfillt ndermjet popujve ne Maqedonin eshte duke u futur ne arkiv. Ka shum thash e theme per se nuk hyn ne votim, por e verteta qendron aty qe mungon vullneti te kualicioni Bratsvo-Edinstvo per nje gje te till edhe si e dyte eshte prishija e interesave personale te perfaquseve te autokracise te liderve te BDIse.

„Me mir Xhepi dhe Pushteti se sa Mileti“

Tash shikohet perse me çdo kusht kualicioni Bratsvo-Edinstvo donin ta nxjerrin Aleancen nga Qeveria.

Nuk jane pushtetaret te intersuar per nje barazi te mirfillt dhe per reforma ne te miren e popullit, populli ne Maqedoni e ka marre rrolin e kukllave dhe bene ashtu si e levizin , se perndryshe sankcionohet dhe i merret buka e gojes.

Nena Parti te te jep buken dhe te merr buken, te jep punen dhe te merr punen, te jep diplomen dhe te ben me te nvarur se çke qene.

Ky eshte realiteti ne Maqedoni, kurse ne Shqiptarve nuk na mbetet gje veç se te presim veren dhe te fillojme aengjet e dasmave.

SHPËRNDAJE