Maqedonia dhe dëmi që kanë shqiptarët nga emri i propozuar

Shkruan Premtim Dema (antarë i Këshillit Diaspora për Strugën)

Ditve te fundit ofenziva diplomatike per zgjedhjen e emrit me Greqine po intensifikohet, me zgjedhjen e emrit legjitimtohet edhe Kombi i ri Maqedonas qe ka qene produkt i komunstve Jugosllav per te mbajt nen presion vendet fqinje si Shqiperine, Bullgarine dhe Greqine.

Po çfar te mirash kane Shqiptaret nga kjo zgjedhje?

Nje eshte e ditur qe emri i ri i Maqedonise nuk parshikon perkthime si do qofte ai, a „Gorna Makedonija apo Nova Makedonija“ qe donte thote se ai nuk mund te perkthehet ne Shqip.

Pasi qe Ali Ahmeti dhe kupola e ti nuk e kane kuptuar ose e kane kuptuar dhe nuk duen tua shpjegojne Shqiptarve çdo te thote kjo?

Kjo do te thote se ne Maqedoni kemi vetem Maqedone qe kane prejardhje te ndryshme si Sllave, Shqiptare apo edhe Turke por te gjith jane Maqedon. Domethene edhe nje her po na impnohet nje emer mbi emrin Kombetar. Te njejten gje propaganda Jugosllave beri ne Kosove duke i quajtur Shqiptaret atje Kosovar dhe ajo ka mbetur deri me tash.

Me zgjedhjen e emrit justifikohet Maqedonia si Shtet umitar i Maqedon. Keshtu mbaron kerkesa per nje Shteti Binacional. Ky ka qene edhe shkaku perse ne bisedime nuk perfshihen Shqiptaret me udheqesin e tyre Ziadin Sela, po ne bisedime perfshihen Shqiptaro-Maqedonet ne krye me Ali Ahmetin.

Projekti i shummir menduar filloj ne zgjedhjet lokale me kualicionin e majt, i lindur nga partit Komunsite BDI(DUI) dhe LSDM(SDSM), Struganet kurdoher jane quajtur si tolerant dhe kjo ka qene arsyja qe Struga eshte zgjedhur per kete Projekt.

Kush humb nga keto zgjedhje si pasoj e historise te fallsifikuar Komuniste?

Te gjith qe permenda lart, Shqiptaret, Bullgaret, Greket, Vllehet.

Fitues del Kombi i ri Maqedon dhe Serbia te ciles kjo i konvenon me se shumti kjo pershkak te influences qe ka ne Shkup.

Sa i perket genjeshtres se madhe te antarsise ne BE, secili e di qe BE ka vendosur nje barikad per antarsime te reja, kjo barikade mund te hiqet kur te gjithe antaret te jene dakord gje qe eshte e pamundur per momentin. Po edhe sikur te ishte anatrsi pa plotesuar kushtet nuk do te kishte. Kushtet nuk plotsohen me Qeveri, Gjykata te korruptuara.

Prandaj Popull kerkoni Referendumin dhe votoni me „Jo“ emrin e propozuar deri sa Shqiptaret te behen te barabart me Sllavet. Kete ua shpjegon Ali Ahmeti vet kur del dhe kategorikisht kundershton Referndumin per emrin. Misioni i Ali Ahmetit eshte ta bej Maqedonine legjitime e jo te barazoj Shqiptaret me Sllavet.

SHPËRNDAJE