Mosmirënjohja është vyrtit i të shiturive të dëshmuar kushdoqofshin ata!

Shkruan Mr Metali Alili

Urime të parit Kryeministër të Republikës Veriore të Maqedonisë Zoran Zaev, më meritori i procesit të ndryshim amandamenteve kushtetuse të Ish Republikës Federative të Maqedonisë.
Urime qytetarë të Republikës së Maqedonisë Veriore.
Urime ju deputet, votues të ndryshim amandamenteve kushtetuese.
Respekte të pafundë për opozitën Shqiptare e cila nga ajo pak mundësi që ju dha nxori maksimumin e mundshëm, qëndroj stoike dhe e paluhatur në qëndrimet dhe kërkesat tyre.
Respekte të pafundë, nga se ata nuk mundën të nxjerin edhe më tepër sepse qeveria në “pako” ua ofroi ndryshim amandamentet pa mos i pyetur dhe përfillur për propozimet dhe kërkesat e tyre.
Po më habit mosmirnjohja e atyre që deri tash siç thot populli “nga BULLI nuk mundën të nxjerin as një gr mish”e sot jqn mosmirnjohës ndaj atyre që nga “Zogu nxorën aq sa mundën” po në politik edhe kjo njihet si teori, por në moralen, njerzoren apo kombëtarën asesi !
Po si mundet të thuash se nuk janë evidente dhe reale, të argumentuara, të pranuara edhe nga vet Kryeministri, si pranimi i amandamenteve njashtu edhe marveshja mes qeveris dhe opozitës, të cilat janë si vijojn:

1.Kufiri shtetërror i Republikës së Maqedonisë dhe kufiri i saj i përhershëm me Republikën e Shqipërisë, Republikën e Bullgarisë, Republikën e Greqisë, Republikën e Serbisë dhe Republikën e Kosovës.

 1. Garantohet shtetësia për shqiptarët.
 2. Në letërnjoftime do të qendrojë SHQIPTAR.
 3. Diaspora shqiptare nga Maqedonia tash njihet me Kushtetutë.
  Po edhe këtë tash më e kemi të njohur nga praktika e deritanishme.
  Fatkeqësisht nga përvoja e deritanishme jemi dëshmitarë se, neve të gjitha i pranojm por të ariturat dhe rezulltatet pozitive asnjëher.
  Mosmirnjohja është vyrtit i të shiturive të dëshmuar kushdoqofshin ata !
  Me shëndet dhe shpresë që ki epilok të marë trajtën përfundimtare !
SHPËRNDAJE