Qeveria VMRO-BDI ka paguar mbi 90 mijë euro për avokatë

Mbi 92 mijë euro, para nga buxheti i janë paguar avokatit Nikolla Dodevski, kryetar i Odës së Avokatëve i cili ishte ish-mbrojtës i Nikolla Gruevskit dhe eventualisht këshilltar i ardhshëm i Kryeministrit Zoran Zaev, njofton Alsat M.

Nëpërmjet bazës së hapur të të dhënave nga Byroja për Prokurime Publike mund të konstatohet se për katër vjet, Dodevski ka lidhur katër marrëveshje me shtetin. Dy në vitin 2014 dhe dy në vitin 2015. Tre vitet e ardhshme përfshirë edhe këtë nuk ka marrë tender publik. Baza e të dhënave tregon se në vitet e kaluara, Dodevski më së shumti ka fituar nga kontratat e lidhura me shtetin në krahasim me kolegët e tij. Për dallim nga ai, avokatët e tjerë në kurriz të shtetit kanë fituar dy, tre apo dhjetë herë më pak. Informacionet publike në dispozicion tregojnë se ka edhe kontrata me nga një denarë.

Byroja e Prokurimit Publik

AVOKATE SUZANA BATKOVSKA NGA OHRI – 1 DENAR
NAKOV DHE BOSHKOV NGA OHRI – 1 DENAR
DIMITRIJA COBOVSKI NGA OHRI – 2 DENARË
SHOQATA E AVOKATËVE KITANOVSKI – 3.082.912 DENARË
NADICA BADEVA NGA SHKUPI – 2.973.010 DENARË
BENJAMIN SELIMI GOSTIVAR – 1.062 MILION DENARË

SHPËRNDAJE