Sallata Cezar është zgjedhja e vërtetë për racion të shëndetshëm dhe të shijshëm.

Përbërësit:

▪ 200 gr fileta pule

▪ 1 fetë buke të thekur

▪ Sallatë e gjelbër

▪ 50 gr djathë Parmigiano në copa të vogla

▪ 5-6 domate qershi sipas dëshirës

Përbërësit për salcën:

 ▪ 100 ml majonezë

▪ 40 ml qumësht

▪ 40 gr parmigiano i grirë

▪ 1 lugë gjelle mustardë

▪ 2 lugë gjelle lëng limoni

▪ 1 thelbi hudhër

Përgatitja:

Përbërësit e salcës i fusim të gjithë bashkë në mikser dhe i përziejmë deri sa të bëhet një masë homogjene në formë salce.

Filetat e pulës i presim në kubikë të vegjël dhe e skuqim me pak vaj ulliri, kripë dhe piper.

Bukën e thekur e presim në kubikë gjithashtu dhe e hedhim bashkë me filetat e pulës  sipër sallatës së gjelbër dhe djathit në copa.

Në fund shtojmë salcën sipas dëshirës.