Studimi: Aspirina redukton prishjen e dhëmbëve

Aspirina mund të ndryshojë efektet e prishjes së dhëmbëve – duke rezultuar në një reduktim të nevojës për mbushje, shkencëtarët kanë gjetur.

Medikamentet e zakonshme për lehtësimin e dhimbjes mund ta bëjnë këtë duke shkaktuar dhëmbë që të vetë-riparohen, thonë ata.

Ilaçi i lirë është në gjendje të ndihmojë formimin e dentinës së re, strukturën e dhëmbëve të dëmtuar që zakonisht dëmtohet nga prishja, sipas studiuesve në Universitetin Mbretërorë të Belfastit.

Prishja e dhëmbëve është sëmundja më e zakonshme dentare në të gjithë botën – që prek një të tretën e të rriturve, tregojnë shifrat.

Rreth shtatë milionë mbushje ofrohen në Spitalin Kombwtar çdo vit në Angli dhe ekspertët thonë se hulumtimet mund të zvogëlojnë koston e dëmtuar prej 3.4 miliardë dollarë në vit për kujdesin dentar, transmeton, Klan Kosova.

SHPËRNDAJE