Televizioni Serbisë fillon trasmetimin e lajmeve në gjuhën shqipe, kundërshtohet ashpër nga serbët

Ditari në gjuhën shqipe filloi transmetimin në Radio Televizionin e Serbisë që nga 1 tetori, shumë vite pas ndalimitnga RTS. Programi informativ quhet “Lajmet” (Lajme), transmetohet prej orës 19:00 dhe, përveç nëntitullit, është në gjuhën shqipe.

Portalet serbe e kanë quajtur turp këtë vendim të RTS, duke treguar urrejtjen shekullore ndaj gjuhës shqipe.

Për dallim nga shteti shovenist serb që urren dhe ndalon gjuhën shqipe, TVSH dhe RTK qysh para shume vitsh kanë programe në gjuhën serbe edhe pse në Shqipëri nuk ka asnjë serb.

SHPËRNDAJE