9 C
Skopje
E martë, 26 Maj, 2020
Shëndetësi

​Sa duhet ta keni tensionin në bazë të moshës ?

Tensioni është një ndër problemet më të përhapura shëndetësore për një pjesë të madhe të njerëzve.

Ulja apo rritja e tensionit, ose shtypjes së gjakut, mund të vijë nga shkaqe të ndryshme.

Mosha është një nga shkaktarët e shtypjes së gjakut dhe ne duhet të dimë se çfarë niveli të shtypjes së gjakut duhet të kemi në bazë të moshës që kemi.

Te meshkujt

Mbi 20 vjeç: 123/76

20-30 vjeç: 126/79

30-40 vjeç: 129/81

40-50 vjeç: 135/83

50-60 vjeç: 142/85

Mbi 70 vjeç: 142/80

Te femrat

Mbi 20 vjeç: 116/72

20-30 vjeç: 120/75

30-40 vjet: 137/84

40-50 vjeç: 137/84

50-60 vjeç: 144/85

Mbi 70 vjeç: 159/85.