Ministri i shëndetsisë Arben Taravai i cili po qëndron në vizitë zyrtare në SHBA , sod realizoi një takim shumë të rëndësishëm me zyrtarë të shtetit amerikan në zyrën e shefit për Ballkan perëndimor Matthew A. Palmer  në Departamentin  e shtetit .

Qëllimi dhe idea e këtyre takimeve është shkëmbimi apo marrja e përvojave të shtetit amerikan në fushën e shëndetsisë ku do të bëhet përmirsimi i gjendjes momentale të shëndetsisë në të cilën ndodhet vendi jonë . Fol.mk