Edhe kur ka qenë më e re, e edhe tani, fjala i ka peshë. Adelina kurrë nuk është njohur vetëm si vajzë e bukur, por edhe si një femër e talentuar dhe e mençur

Këngëtarja ka bërë revolucion në një kohë pa kohë, duke trajtuar tema të guximshme dhe duke i shoqëruar me performanca pikante. Adelina është edhe besimtare.

Ajo disa herë e ka promovuar edhe idenë e tolerancës ndër fetare, shkruan “Kosovarja”.

Një nga deklaratat e saj goditëse rreth zgjedhjes për të qenë këngëtare, është edhe kjo:

“Këtë rrugë kam zgjedhur vet, Zoti më përkrah dhe nuk lejoj askënd të ngrejë zërin kundër fatit e Zotit”.