Omar është macja është po besohet të jetë më e madhja në botë.

Kjo mace është e gjatë 120 centimetra dhe vjen nga Melbourne i Australisë.

Pasi që kishte fituar famë në internet, Zonja Hirst, pronare e kësaj kafshe shtëpiake, tha se World Records Guiness e kontaktuan në mënyrë që ajo t’ua dërgojë masat e maces.

Rekordi aktual i maces më të madhe, është i Maine Coon nga Wakefield, West Yorkshire e që ishte e madhe 118 centimetra.