Kush tha qё acetoni pёrdoret vetёm pёr tё hequr smaltin nga thonjtё? Pёrveç kёsaj ai ka edhe disa pёrdorime tё tjera qё mbase nuk ju ka shkuar mendja mё parё. Le tё shohim cilat janё ato…

Pastron sendet prej porcelani. Pasi tё keni hedhur aceton nё porcelan, pastrojeni atё me njё copё prej pambuku.

 

Pastron gёrvishtjet nga pllakat. Fёrkoni pllakat e kuzhinёs me njё pambuk me aceton duke ushtruar presion.

Zhduk shenjat e lapsave me bojё, duke fёrkuar vendin ku ata kanё lenё shenjё me njё copё tё pastёr dhe aceton.

Deznifekton briskun e rrojes. Nё njё enё me aceton vendosni brisqet dhe lerini pёr disa minuta. Me kёtё mёnyrё ata do tё dezinfektohen dhe do tё marrin shkёlqim.

Heq bojёn nga xhamat e dritareve. Nёse ka pika boje nё xhamat e dritareve, atёherё hidhini aceton dhe pas disa minutash fёrkojini me njё copё tё lagur.

Heq shenjat e qeseve plastike tё shkrira. Nёse gabimisht ka shkrirё diçka plastike afёr syrit tё sobёs, atёherё acetoni do ju vijё nё ndihmё.