Nënkryetari i LR-PDSH Agon Ferati në emisioni Rruga drejt  Alsat M foli rreth situatës politike në vend duke prekur temat më të rëndësishme .

Ajo që thonë se vetëm partia opozitare maqedonase LSDM bënë obstruksione për mosmbajtjen e zgjedhjeve është një refren  shumë shpesh i dëgjuar  , ne si LR-PDSH konsiderojmë se kërkesat e LSDMS janë të pakta dhe janë ndryshimi minimale për të cilat ka nevojë Maqedonia .

Nuk mundet politikanët dhe funskionerët të cilët kanë bërë  shkelje ligjore dhe kanë bërë abuzime me pozicioni dhe autorizimin që u jep pozicioni i tyre , mos të përgjigjen për atë çfar kanë bërë .

 

Pastrimi i listave zgjedhore është interes madhor i demokracisë por sidomos i shqiptarëve se bëhet fjalë për trup të madh votusish përafersisht 300 000 ,  330 000 votues të dyshimt që në përkthim në deputet i bie ndoshta gjysma e sallës së parlamentit .

Është e patjetrsueshme të pastrohet lista sepse me këto lista nuk mund të shkohet në zgjedhje.

Ajo që plotson LR-PDSH ja është se pse në tryezën e bisedimeve sërish u mundësua që kto parti që krijuan ktë krizën të vazhdojnë edhe më tutje të dalin me lista të mbyllura , ishte e dytrueshme që nëse duam zgjedhje demokratike listat të jenë të hapura që konkurimi të jet i hapur dhe i drejpërdrejt .

Në Përbërjen e KSHZ-së kemi antar të cilët kanë marr pjesë nç përbërjet e kaluara dhe kanë mundsuar çdo falcifikim zgjedhor  dhe këto kërkesa janë minimalja që i mungon demokracisë në Maqedoni , u shpreh më tej nënkryetari i LR-PDSH z. Agon Ferati