Një dridhje toke me një manitutë 7.7 ballë  ka goditur ishujt Solomon afër oqeanit Pacifik i cili po alarmon se mund të ndodhë një Cunami i fuqishëm.

Epiqendra ka qenënë jug-lindje të Honiarës kryeqytetin e ishujve Solomon relativisht e thellë 48km,ndër sipërfaqen e tokës dhe 193km,dridhjet e thella zakonisht shkaktojnë dëme më të vogla.

Në ishujt Solomon jetojnë reth 500,000 banorë të cilët për momentin kanë në rezik jetët e tyre.