Opinioni shqiptar gjithnjë e më pak po i kushton vëmendje paraqitjeve të kryetarit të BDI-së, Ali Ahmeti për shkak të joseriozitetit që po tregon në këto paraqitje. Ai shpeshherë fjalimin e vet e përfundon në kundershtim me atë që e ka thënë në fillim të fjalimit. Mirëpo shumë fjalime të Ahmetit, përveç qe janë joserioze, janë edhe ofenduese.

Një fjalim të tillë kryetari i BDI-së ka mbajtur mbrëmë, ku ka treguar axhamillëk të plotë sa i përket fesë. Duke dashur të fshehë dështimet e njëpasnjëshme gjatë koalicionimit me VMRO-në, Ahmeti ka krahasuar BDI-në me zotin mitologjik grek Anteun edhe pse dihet mirë se shumica e shqiptarëve në Maqedoni, duke përfshi edhe anëtarët e BDI-së janë muslimanë. ” Misioni ynë vazhon. Ne do të vazhdojmë të gjithë bashkë, unë nuk dyshoj në fitoren e rradhës. Me kalimin e kohës BDI veç që organizohet edhe më mirë, BDI ka lindur nga njerëz që kanë dhënë shumë ndër gjenerata, prandaj i ngjan ANTEUT sa herë prek tokën, sa herë që organizohen cikle zgjedhore del më e fuqishme”, u shpreh Ahmeti në Tetovë. Një nga parimet themelore të fesë islame është besimi në një zot, kurse krahasimi i BDI-së me njërin nga shumë zotërat të cilëve u kanë besuar grekët e vjetër, quhet “shirk” dhe paraqet mëkatin më të madh.

 Analistët shqiptarë paralajmërojnë vazhdimisht se këto provokime dhe skandale që po i bën Ahmeti ndaj muslimanëve, BDI do t’i paguajë shtrenjtë më 11 dhjetor.