Ali Ahmeti u prit me “dashuri” në Kumanovë, si Vuçiqi në Srebrenicë

Bodyguards protect Serbia's Prime Minister Aleksandar Vucic during unrest at a ceremony marking the 20th anniversary of the Srebrenica massacre, in Potocari, near Srebrenica, Bosnia and Herzegovina July 11, 2015. Vucic was forced to flee the ceremony on Saturday, when mourners hurled stones and bottles at him in what his government later described as an attempted assassination. Picture taken July 11, 2015. REUTERS/Ivan Sebalj/Avaz BOSNIA AND HERZEGOVINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN BOSNIA AND HERZEGOVINA TPX IMAGES OF THE DAY

Ngjashmëri të mëdha mes pritjes së kryetarit të BDI-së, Ali Ahmeti në Kumanovë dhe kryeministrit serb, Aleksandar Vuçiq në Srebrenicë.

Vuçiq, më 11 korrik është dëbuar nga ceremonia për shënimin e 20 vjetorit të masakrës së Srebrenicës nga një turmë të cilët hodhën gurë e shishe në drejtim të tij.

Katër muaj më vonë, më 13 nëntor, fatin e njëjtë e pësoi edhe kryetari i BDI-së Ali Ahmeti, i cili u gjuajt në Kumanovë.

Dallimi i vetëm është se shefi i kabinetit të kryeministrit serb u tregua më i mençur dhe në asnjë moment nuk deklaroi se Srebrenica me gjuajtjen e gurëve tregoi sa shumë e don Vuçiqin.