Analisti politik Qenan Aliu nëpërmjet  një statusi në profilin e tij në  fejsbuk  godet ashpër Lëvizjen Besa dhe BDI-në pas gatishmërisë së këtyre dy partive  për ti dhënë  mbështetjen e tyre   një deklarate ku do ti jepej  “Besa” Ivanovit se partitë  e shumicës së re parlamentare garantojnë se do të mbrojnë fuqishëm karakterin unitar të shtetit.

Ja çfar thotë z Aliu në statusin e tij: