Ambasadorja gjermane, Kristine Althauzer theksoi se cilësia e zgjedhjeve është më e rëndësishme se data e mbajtjes së tyre. Ajo në intervistën për Evropa e Lirë theksi se fokusi kryesor mbetet tek çështjet kyçe siç është hapësira mediatik, që duhet që opinionit të ofrojë informacionin e nevojshëm, cilësia e listës së zgjedhjeve dhe përmbajtja nga manipulimet mbi elektoratin dhe procesin e zgjedhjeve.

https://youtu.be/yMvFiERdwHs?t=6