Nëse ju do të dëshironi të theksoni njohuritë në fushën e bimëve, kemi një lajm të mrekullueshëm për ju.

Ashtu si për çdo gjë tjetër, ka një aplikacion edhe për këtë.

Nëse gjendeni në një mjesis të caktuar, fabrikë apo diçka tjetër, atëherë ju nevojitet aplikacioni PlantNet dhe ju nuk keni më nevojë të pyesni mbi emrat e bimëve.

Ky aplikacion është funksional për pajisjet iPhone dhe Android, dhe është në thelb një Shazam për bimët.

Aplikacioni punon duke mbledhur të dhëna nga një rrjet i madh social i cili ngarkon të dhëna dhe fotografi në lidhje me bimët.

Ju mjafton të fotografoni bimën që dëshironi të njihni dhe ai do t’ju tregojë emrin dhe një sërë informacionesh për të.

PlantNet aktualisht punon në më shumë se 4 100 specie pë florës së egër në territorin francez dhe lista e specieve sigurohet përmes aplikimit.

Sa më shumë përdorues të ketë ky aplkacion, aq më shumë larmishmëri do të ketë. Ai paraqet gjithashtu fakte për bimët që mund të jenë të rrezikshme, duke i identifikuar ato, shkruan Albeu, transmeton Klan Kosova.