Afrimi i shpalljes së kandidaturave zyrtare për kryetar komune dhe këshilltarë nga ana e partive politike si duket po afrohet ndërkohë që kanë nisur të dalin dhe emrat eventual që do të sfidojnë veten në zgjedhjet lokale që pritet të mbahen në tetor të këtij viti.

Kandidati i BDI-së për kreun e komunës së Bërvenicës do të jetë jurisiti Arkin Jahihi.

Bashkimi Demokratik për Integrim pritet të masë veten në këto zgjedhje lokale me Arkin Jahiji i cili pritet që të merr dhe dritën jeshile edhe nga kryesia qendrore e kësaj partie në ditët në vazhdim.