Prokuroria Themelore Publike shqiptoi masën e arrestit shtëpiak prej tetë ditëve për sulmuesin e zv/kryetares së LSDM-së Radmilla Shekerinska, gjatë natës së dhunshme në Kuvend. Policia njoftoi se personi me inicialet P.A. më 27 prill ka hyrë në sallën e konferencave në Kuvend dhe përveç Shekerinskës ka sulmuar edhe kreun e LSDM-së Zoran Zaev dhe një person tjetër.

Ai dje u arrestua nga njësiti policor Alfa dhe rreth orës 19:00 është dërguar në Prokurorinë Themelore Publike. Në opinion reagime nxiti kapadaillëku i tij me cigare në dorë gjatë dërgimit në Prokurori. Avokati Zvonko Davidoviq këtë e krahason me dërgimin para gjyqi të akuzuarit për rastin “Lagja e trimave”
“Dikush mbase mund të thotë se kjo nuk është e krahasueshme, por unë mendoj se po. Për “Lagjen e trimave” kemi helikopterë, autoblinda, tanke, topa… dhe thonë se bëhet fjalë për terroristë. Në rregull, kanë vlerësime se po kërcënohet siguria. Por, a është bërë vlerësim në këtë rast? Sidomos kur Mitko Çavkov është njeriu të cilit i vishet një pjesë e fajit dhe prej të cilit kërkohet përgjegjësi. Cili është vlerësimi i tyre se në rast të këtillë, kur njerëz u futën në organin më të lartë, që sulmuan përfaqësuesit më të lartë të pushtetit dhe i dërgoni para gjyqi në atë mënyrë?”, deklaroi avokati Zvonko Davidoviq.

Davidoviq vlerëson se ka mos-përputhje mes veprës që personi në fjalë ka kryer dhe veprës për të cilën ai ngarkohet.
Prokuroria deri më tani nuk i ka ndjekur organizatorët e protestës së dhunshme dhe hyrjes së tyre në Kuvend, ndërsa nesër skadon paraburgimi tetëditorë i një pjese të akuzuarve dhe ende nuk dihet se çka do të bëhet me ta.