Eurovision është një festival europian muzikor ku marrin pjesë të gjitha vendet, por ekzistojnë disa artistë që kanë mbetur në mendjen e publikut ndër vite për guximin që kanë treguar në paraqitjen e tyre.

Vetëm pak ditë na ndajnë nga finalja e madhe në Kiev, ndërkohë që nuk dihet nëse do të përfshihet ndonjë veshje e këtij viti në të ‘paharruarat.’

Ishte Linda Halimi ajo që përfaqësoi Shqipërinë me një performancë të denjë me këngën ‘World’, por nuk arriti të shkojë deri në finalen e madhe.

Performanca e polakëve me funde të shkurtra dhe me pajisje shtëpiake për të bërë gjalp

Veshje ngjyrë alumini i Verka Serduchka

Veshje me krahë, brirë djalli dhe kafka i Lordi, 2006

Djemtë e grupit nga Sllovenia me veshje stjuardese, 2002

Veshja me pupla e Dana, 1998

Veshjet me ngjyra të grupit anglez, 1981

Sandie Shaw shfaqet pa këpucë në skenë, 1967

Cizmet e grupit suedez Abba, 1974