Avioni luftarak amerikan F-35, prodhim i firmës Lockheed Martin, është ndër më të shtrenjtët e këtij lloji, me një kosto prej mëse 100 milion dollarë. Një pjesë e madhe e kostos shkon për motorin e tij të fuqishëm, i cili siguron shpejtësi të madhe dhe ulje-ngritje vertikale.