“Bashkë për para”

Shkruan Metali Alili

Duke ndjekur kampanjën e Stevo Pendarovskit pyes veten pse pikërisht 2 gjëra e kanë karakterizu fushatën e tyre…
1. Llogoja e flamurit ka ngjyrat e Jugosllavisë respektivisht Serbisë dhe Rusisë (e kuqe, blu dhe e bardhë)
2. Motoja në gjuhën shqipe tregon arsyen e konsesualitetit ( Bashkë për Para)

E para tregon se LSDM nuk arinë të shkëputet nda ideologjija Titiste e cila e ndjekë nga pas Klikën e Brankos.
Ishte Pendarovski protagonisti i shumë ngjarjeve, njashtu vartësit e saj shqiptarë nuk shkëputen nga ideologjia e Marksizëm Leninizmit.
Pendarovski nga humbës në zgjedhjet e kaluara, nga jokonsezual u be një trup unifikues, i kujtë ama? I asaj qe e sqaron e dyta.
E dyta flet për qëllimin e bashkimit, flet për paratë ( të hollat)
Ideologjitë e plakura komuniste që mbytin demokracinë dhe flasin për probleme virtuele. Ata skane kuptim për shtetin, demokracinë dhe lirinë.
Para 5 viteve pikërisht Pendarovski tha se janë kapur në tendera e korupsion dhe sguxojnë të dalin nga kjo fole, por sot pyes Pendarovskin a ju kanë lidhë edhe në këtë rast tenderat dhe paratë mbase edhe motoja në thelb flet vetëm per interes… ( Bashkë për para)

SHPËRNDAJE