Gjatë debatit televiziv  në Click në pyetjen e gazetares për formimin e Këshillit mbipartiak të riemëruar  në  Këshill Opozitarë përfaqësuesi i lëvizjes Besa ndër të tjera tha se: “Këshilli Opozitarë është iniciativë e Besës dhe e formuar nga lëvizja Besa. Në këtë këshill bëjn pjesë përveç lëvizjes Besa edhe PPD-ja. Lëvizja Besa është e përfaqësuar me vetëm  me një anëtarë. Dhe të drejtën tonë për bashkëpunim ia kemi dorëzuar  këshillit opozitarë dhe ne nuk kemi  ende përgjigje për bashkëpunim eventual  deri  sa të shpallen zgjedhjet”./fol.mk