Bolton dëshiron që Britania të dalë nga BE-ja

Former U.S. Ambassador to the UN John Bolton speaks at the Conservative Political Action Conference (CPAC), Friday, Feb. 24, 2017, in Oxon Hill, Md. (AP Photo/Alex Brandon)

Shtetet e Bashkuara të Amerikës duan që Britania e Madhe ta lë Bashkimin Evropian.

Sipas Këshilltarit për Siguri Kombëtare të Amerikës, John Bolton, kjo do ta forconte aleancën ushtarake të NATO-s dhe do të tregonte respekt për referendumin e vitin 2016, shkruan Reuters.

“Preferenca e SHBA-së për Britaninë e Madhe është që ta ndjek kursin e asaj që djersit kanë kërkuar, largimin nga BE. Është një mësim për secilin në triumfin e demokracisë”, ka thënë Bolton.

“Mendoj se do ta ndihmonte NATO-n në veçanti që ta ketë një vend të fort dhe të pavarur që do të ndihmonte atë që të jetë më efektive” .

Ndërkohë presidenti i SHBA’së, Donald Trump pritet të vizitojë Britaninë e Madhe këtë muaj.

SHPËRNDAJE