Burri nga Michigan Andre Poineau është fotografuar (siç duket në pamje të parë) duke ecur mbi ujë pranë shtëpisë së tij, përgjatë brigjeve të liqenit Charlevoix.

 

Foto e Poineau me këmbë mbi sipërfaqen e liqenit të pastër është shpërndarë me të madhe në rrjetet sociale.

Një ditë prej ditësh, pas një nate të ftohtë, Poineau u zgjua duke gjetur liqenin në një gjendje shumë të pastër, që ndodhet në afërsi të Boyne City.

Natyrisht ai zbriti në breg për të inspektuar atë, duke sjellë me vete një lopatë për të provuar se si a i thellë ishte akulli. Ai e gjeti atë të jetë rreth 5 centimetra të trashë, raporton National Geographic.

Në postimin e tij të parë në Facebook në gati dy vjet, përdoruesi jo shumë i madh i medieve sociale është shprehur i kënaqur me vëmendjen që fotot kishin marrë, pasi për të ky fenomen nuk është aq i pazakontë.

Poineau ka përjetuar një dukuri të tillë disa herë, dhe ai ka jetuar në liqen gjatë gjithë jetës së tij, përcjell Telegrafi.

Fotografia është shpërndarë në të gjithë rrjetet sociale, sidomos në faqen e Facebook të Physics-Astronomy.com, ku ajo ka qenë e shpërndarë pothuajse 70,000 herë, duke gjeneruar më shumë se 2000 komente.

“Unë nuk mendoj se ka ndonjë mister të madh se pse kjo ndodh”, ka thënë Poineau për National Geographic.

“Kur era është e krejtësisht e qetë dhe uji është në ose nën zero temperaturë, kjo bëhet në mënyrë të përkryer”.

Kjo nuk është hera e parë që ky fenomen është dokumentuar. Në vitin 2014, një video e dy miqve që ecin në një liqen të kthjellët në malet sllovake gjithashtu u shpërnda me të madhe, duke u shikuar më shumë se 9.6 milionë herë. /Telegrafi/