Një çarje e madhe prej dy miljesh (mbi 3 km) e gjatë është zbuluar në shkretëtirën e Arizonas. Videoja e filmuar me dron është hedhur në YouTube tregon çarje masive në sipërfaqen e shkretëtirës në fushën Tator Hills.

Kjo është hera e parë që institutet kërkimore kanë përdorur dronë të telekomanduar për të parë nga sipër çarjen e tokës.

Plasaritja ka nisur mes marsit të vitit 2013 dhe dhjetorit të vitit 2014, dhe besohet se mund të jetë zgjeruar.