Nga turpi juaj, po na turpëroni edhe neve

Shkruan:Metali ALILI "Tung e keni" Hiç më larg se dje shteti i dy kundërkandidatëve për të parin e R.V. të Maqedonisë dhe shteti i "jonë" na...

Kopshti BLETA! Debati vazhdon “pro et contra”

Bastri Bajrami Kopshti BLETA! Debati vazhdon “pro et contra”. Madje edhe jashtë Shkupit. Përgjigja kryesore për ne që jemi këtu në Shkup, nuk na është...

Kultura që e bëri Marxin filozof dhe la Lindjen e Kuqe në errësirë të...

Nuk e teproj kur pohoj se në gjithë Lindjen e Kuqe, përveç shkatërrimit ekonomik e vëllavrasjes gjigante që solli kultura marksiste, mbeti në errësirë...

Maqedonia pas Gruevskit.Si më tej?

KOMENT:Nga: Selim IbraimiA do të kemi një “VMRO amerikane” pas takimit të Gruevskit me Biden?! A do të kemi një BDI tjetër?!Për sa i...

Arsimi dhe pësimi

Politikat arsimore janë peng i politikave të zyrave të partive që vendosin për fatin e profesorëve në bazë të numrit të votave. Duke vazhduar...

Largimi nga vendlindja për një vend pune!

PROBLEMI I PAPUNËSIS Papunësia po krijon ngecje ekonomike, varfëri dhe presion të vazhdueshëm mbi shumë familje që jetojnë në Maqedoni. Nuk kemi rritje ekonomike...

Kujdes – “Veshi i Madh” nuk ka membranë !

Pakoja e ligjeve nga sfera e sigurisë kaluan në kuvend. U tha se janë përfillur të gjitha sugjerimet dhe vërejtjet e ekspertëve të BE-së...

Ibrahim Rugova në vlerësimin tim

Nga Don Lush Gjergji Filozofia dhe politika sipas Dr. Ibrahim Rugovës Fjalët, shkrimet, idetë, politika paqësore jodhunore e Dr. Ibrahim Rugovës ishte një risi dhe befasi...

Mos i malltretoni qytetarët dhe mos ju bëni harxhime të panevojshme !

M Për Ministren e Punës dhe Politikës Sociale, Milla CAROVSKA E nderuar, E vlerësoj lartë përgaditjen dhe profesionalizmin tuaj për detyrën publike që ushtroni, megjithate po ju sygjeroj...

Palestinë, turp dhe haram të qoftë përkrahja e kombit shqiptar

Shkruan Ejup Berisha Palestina apo në fakt autoritetet e saja autonome janë shprehur kundër antarsimit të Republikës së Kosovës në Rrjetin policor botëror ndërkombëtar...