Çfar kan kërkuar njerzit më shumë ne Google për vitin 2016, vetë Google i jep këto rezultat

  1. Powerball – lotaria që paguan 1.6 miliard $ në një vizatim të vetëm ishte termi amerikan më I kërkuar në bazë të motorëve të kërrkimit të Google.
  1. Globalisht, njerëzit ishin më kurioz për ”Pokemon GO” të lojës smartphone.

Përveç lojrave – duke përfshirë ato reale si Lojrat Olimpike , vdekja e Rok starit Prince dhe David Bowie kanë qenë gjërat më të kërkuara.

Në top 10-shin e SHBA-ve  përfshihen  edhe Donald Trump, Hillary Clinton dhe zgjedhjet e SH.B.A..

  1. Trump renditet Numri 3 në listën e kërkimeve globale.
  2. iPhone i fundit renditet i dyti, dhe një palë e filmave aksion e bëjnë top 10shin.

Analistët e internetit kanë vlerësuar se Google trajton më shumë se 2 trilionë kërkime në vit, ose 5.5 bilionë në ditë. Kompania nuk ka dhënë numrat e saktë, por tha se në SH.B.A. në vitin 2016 këto fjalë  kanë qenë më të kërrkuara: