1839 – U themelua Virginia Military Institute në Lexington, Virginia, Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

1864 – Gjenerali amerikan William Tecumseh Sherman filloi djegien e qytetit Atlanta, Georgi, SHBA.

1887 – U ekzekutuan anarkistët Heymarket Martyrs August Spies, Albert Parsons, Adolph Ficher dhe George Engel.

1889 – Washington u pranua shteti i 42-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

1918 – Jozef Pilsudski shkoi në Varshavë dhe vendosi fuqi supreme ushtarake në Polini. Kjo e fundit fiton pavarësinë.

1926 – U themelua U. S. Route 66.

1930 – Patenta numë US1781541 iu dhurua fizikantëve Albert Einstein dhe Leo Szilard për zbulimin e tyre.

1942 – LDB: Gjermania përfundoi okupimin e Francës.

1966 – NASA lëshoi anijen kozmike “Gemini 12”.

1975 – Shteti jugor i Afrikës, Angola shpall pavarësinë nga ish-fuqia koloniale e saj, Portugalia, duke nxitur kështu luftë civile.

2000 – Të paktën 150 skiatorë, shumica e të cilëve fëmijë, vdesin në zjarrin e fuqishëm që shpërtheu në sistemin e teleferikëve në Alpet austriake.

2004 – Yasser Arafat u vërtetua i vdekur nga Organizata Çlirimtare Palestineze nga burime të pa njohura. Mahmoud Abbas u zgjodh kryetar OÇP-ës minuta më vonë