Çfarë na ka mësuar Covid19 deri tani?

Amerika ?? nuk është më shteti më i fuqishëm në planet.
➡️Kina ?? fitoi “Luftën e 3 Botërore” pa gjuajtur me asnjë plumb .
➡️”Parandalimi” shpëton më shumë jetë sesa të veprosh me vonesë.
➡️Shkencëtarët ?‍??‍?e shëndetit duhet ti “paguajnë më shumë sesa lojtarët e futbollit⚽️”.
➡️Evropianët nuk kanë arsimimin për të cilin dëshirojnë të krenohen.
➡️Kërkimi për një sistem më të mirë të shëndetit publik nuk është i paarsyeshëm dhe anakronik.
➡️Nafta është e padobishme në një shoqëri jo lëvizëse
➡️Vdekja nuk zgjedh fiset, fetë, kombësitë ose besimet politike.
➡️Njerëzit që nuk kanë njohuri flasin më shumë se ata që dinë. Siç e dini një teneqe boshe mund të bëjë më shumë zhurmë sesa një e mbushur …
➡️Rrjetet tona sociale na afrojnë, por gjithashtu përhapin më lehtë panikun.?
➡️Shumica e fëmijëve të sotëm nuk dinë të argëtohen pa internet ose TV?.???
➡️Tani e kuptojmë se shtrëngimi i dorës është një veprim që simbolizon besimin?
➡️Jo të gjithë biznesmenët e pasur janë pa zemër dhe as të gjithë “luftëtarët filantropë” janë të pastër dhe me zemër të mirë. Disa sipërmarrës kanë vite që vullnetarizojnë shumë në faqe dhe disa dyshohet se nuk e mbështesin shoqërinë edhe kur vdes.
➡️Planeti ?vazhdon të lulëzojë edhe pa njerëz.
➡️Politikanët gjithmonë do t’i ndajnë njerëzit për interesin e tyre personal.
➡️Ka degë të shoqërisë që herë pas here janë ofenduar, poshtëruar dhe keqtrajtuar, por sot ato vazhdojnë të ofrojnë dhe nuk heqin dorë;
Paraja?? jo gjithmonë blen shëndet. Dhe Steve Jobs ishte njeriu më i pasur në planet, por ai nuk mund ta blejë “shëndetin” e tij.
➡️Një shtëpi me dashuri ?❤ është pjesa më e pasur dhe më e sigurt e botës ..
➡️Tani e kuptojmë se si ndihen kafshët në kopshtin zoologjik..????….