Central Intelligence Agency (CIA) ka publikuar me miliona dokumente të klasifikuara që shkruajnë informacione sekrete për të gjithë shtetet e botës dhe një ndër ta është edhe Maqedonia. Ka me mijëra dokument për Maqedoninën por sot do të shkruajmë për aeroportin e Tetovës.

Sipas CIA-s Tetova ka patur aeroportin më modern ushtarak në Ballkan vitin 1948 afër fshatit Zherovjan dhe Radiovcë. Ai është ndërtuar nga sovjetikët, ka qenë 2.5 km i gjatë 150 m i gjërë. Ka funksionuar 3 vite si aeroport ushtarak ndërsa disa vite pas si aeroport sportiv. Tani më nuk ekziston fare.

KLIKO DOKUMENT CIA:

https://www.cia.gov/library/readingroom/document/cia-rdp82-00457r001700050004-8