DBM kërkon nga kryetarët e OBRM-PDUKM dhe LSDM menjëherë të takohen dhe të pajtohen për zbatimin urgjent nënshkrimi, gjykim për ndërhyrje në punët e brendshme të kryeministrit shqiptar për ndryshime në Kushtetutën e Maqedonisë.

 

DBM ka reaguar ndaj platformës së partive shqiptare në Maqedoni. Sipas Diasporës, nuk është respektuar festa kristiane Buzmi, kurse ishte publikuar platforma.

Përveç tjerash, DBM kërkon që të takohen liderët maqedonas, me qëndrim të qartë kundër federalizimit dhe dygjuhësisë, ndalim për formimin e partive politike nën baza etnike, si dhe tërheqje nga bisedimet për tejkalimin e dallimeve rreth emrit. Kjo, sipas Diasporës prezanton parakush për Maqedoni stabile. /Telegrafi/