Opozita shqiptare në zgjedhjet e 11 dhjetorit do të dalë në dy blloqe, pasi ideja e famshme e bashkimit apo bashkëpunimit opozitar dështoi. Për të folur për arsyet e mosbashkëpunimit, përkatësisht nëse ato ishin interesat partiake që nuk tejkaluan pragun e partisë të ftuar të gazetares Arta Tahiri janë Arben Taravari, sekretar i përgjithshëm i LR PDSH-së, Shpëtim Pollozhani, kryetar i Shoqatës së të Burgosurve politik Shqiptarë në Maqedoni dhe analisti Visar Ademi.