Deutsche Welle citon revistën Der Spiegel të vlerësojë se në Maqedoni ka histeri antishqiptare për të mbuluar kriminalitetin.

Sipas kësaj reviste, Maqedonia është në një krizë të thellë politike, kurse nacionalistët i thellojnë ndasitë ndërmjet bashkësive. Der Spiegel konsideron se Maqedonia është vendi më i thyeshëm i Ballkanit Perëndimor.

Për revistën gjermane, mendimi i nacionalistëve është se vendosja e flamurit shqiptar në zyrën e kryetarit Talat Xhaferi, paraqet ndarje të Maqedonisë dhe bashkim me Shqipërinë, pra formimi i një Shqipërie të Madhe.