Doktori pas hulumtimeve shumëvjeçare ka paraqitur konstatimin që diabetin nuk e shkaktojnë ëmbëlsirat në ushqim, por mungesa e pesë mineraleve specifike në organizëm.

Diabeti është sëmundje shumë serioze, e cila mund të ketë madje edhe pasoja fatale, ndërkaq në kohën e sotme është shumë i shpeshtë, transmeton Telegrafi.

Me kalimin e kohës, kjo sëmundje mund të shkaktojë dëmtime të veshkave, nervave, verbërimin, madje edhe të shkaktojë komplikime pas të cilave është e domosdoshme amputimi i gjymtyrëve, shkruan Worldviewsph.com.

Sipas të dhënave të Federatës Botërore të Diabetit, Filipinet janë në vendin e parë kur është fjala për numrin e të sëmurëve nga diabeti, andaj kjo është arsyeja përse ky mjek nga Filipinet është fokusuar mu në hulumtimin e kësaj sëmundjeje.

Dr. Jaime Dy-Liacco (82) është specialist i sëmundjeve të metabolizmit, ndërkaq i është përkushtuar shpikjes së ilaçit kundër kësaj sëmundjeje të rrezikshme.

Tani, duket që është në zhvillim e sipër diçka revolucionare!

Në të vërtetë, doktori pas hulumtimeve shumëvjeçare ka paraqitur konstatimin që diabetin nuk e shkaktojnë ëmbëlsirat në ushqim, por mungesa e pesë mineraleve specifike në organizëm!

Me fjalë të tjera, nëse personi ha ushqim me të cilin trupit do t’i ofrojë sasi të mjaftueshme të këtyre mineraleve, mund të hajë çfarë të dëshirojë.

Fjala është për vanadin, bakrin, zinkun, manganin dhe kromin.

Për t’i siguruar trupit mjaftueshëm materie të këtilla, dr. Jaime rekomandon këtë recetë: pritni 12 speca djegës të llojit siling labuyo, përzieni me dy vezë të freskëta dhe gjysmë luge kripë deti.

Pini përzierjen dhe të gjitha mineralet do të kompensohen për 5 minuta!