Dojrani ka pasuruar ofertën turistike. Në sezonin e re turistëve do t’ju ofrohet edhe muzeu u botës së gjatë në Liqenin e Dojranit. Përgatitja e muzeut është në fazën përfundimtare dhe pritet të jetë i kompletuar deri në fund të këtij muaji.

Sipas paralajmërimeve, muzeu do të përbëhet nga bota e gjallë që posedon liqeni dhe do të ofrohen në mënyrë moderne, përmes të cilit turistët do të mund që në një vend të njihen me vlerat natyrore të liqenit.
Themelimi i muzeut realizohet si projekt i përbashkët i Muzeut të historisë natyrore të Maqedonisë, Komunës së Dojranit dhe Zyrës rajonele për mjedisë jetësor.