Edhe sonte është thirrur një protestë para Qeverisë në Shkup nga grupe joformale përmes rrjeteve sociale. “Vijat e kuqe i kaluat” por jo edhe “Vijat kuq e verdhë” që simbolikë kanë flamurin shtetëror dhe simbolin e VMRO-DPMNE. Protesta është thirrur në mbrëmje para Qeverisë, duke përcjellë mesazh për të lëvizur përpara siç thuhet “Ilindenin e Katërt”.