Ndihma eventuale dhe ekspertiza e hetimeve për bisedimet e përgjuara është e paraparë edhe në raportin e grupit të ekspertëve nga KE-ja e drejtuar prej Rajnhard Pribe publikuar në qershor të vitit të kaluar.    

Ndërkohë që sipas informacioneve ekspertët e jashtëm do të mund të kthejnë të dhënat e fshira nga drejtoria për kundërzbulim si dhe mund të kërkojnë të dhëna edhe nga operatorët telefonik me të cilët është kryer bashkëpunimi, transmeton Zhurnal.