‘’Engjujt’’ vrasës të BDI-së!

Nga Merita HOXHA

Do të mjaftojnë disa “bomba”, të publikuara në rrjetet sociale, ku dëgjohen çka flasin Ali Ahmeti dhe Musa Xhaferi, për të kuptuar se shqiptarët në Iliridë, në dy dekadat e kaluara, kanë qenë dhe vazhdojnë të mbeten peng i një grupi të strukturuar kriminal. Për ato që kanë logjikë të shëndoshë, mjaftojnë edhe këto pak “bomba” të dëgjojnë për të kuptuar zemrën dhe shpirtin e zi të Ali Ahmetit dhe strukturës kriminele të BDI-së! Po, po, mjaftojnë vetëm disa “bomba” të dëgjohen për të kuptuar se struktura e BDI-së, përveç se kanë mbajtur peng shqiptarët dy dekadat e kaluara, janë të kapur peng edhe nga njëri tjetri si gjahu i merimangës në rrjetën e saj!

Shqiptarët duhet të kuptojnë njëherë e mirë se të gjitha tmerret nëpër të cilat kanë kaluar nga viti 2001 kanë qenë skenar i gatuar në qendra slave, në Moskë dhe Beograd. Tani s’ka asnjë dilemë se Ali Ahmeti, Musa Xhaferi,…, kanë qenë dhe janë pjesë e vendimarrjes për të gjitha aksionet policore dhe ushtarake kundër shqiptarëve. Nga këto aksione u dhunuan fëmijë, gra, pleq, u arrestuan dhe u vranë shumë shqiptarë, u dogjën dhe u shkatërruan vendbanime të tëra shqiptare. Pra, nga kjo strukturë e kalbura dhe antishqiptare, u sulmuan vendbanimet shqiptare nga Kumanova në Strugë, nga Tetova në Dibër.

Është koha e fundit që shqiptarët në Iliridë të marrin fatin në duart e tyre dhe të organizohen në mbrojtje të vetes dhe familjeve të tyre nga ky grup vrasës dhe kriminal. Them është koha e fundit e vetëdijshme se “ujku ndryshon kime por jo edhe veset”! Dhe Ali Ahmeti ka qenë dhe mbetet po ai që ishte në LPK, një gjakprishur dhe shpirtë zi, bashkëpunëtor i shërbimeve slave. Ai dhe grupi i LPK-së, Fazli Veliu, Xhavit Haliti, janë ideator dhe organizator i vrasjeve të veprimtarëve shqiptarë në diasporë, në Kosovë, Iliridë (Maqedoninë e Veriut), Luginë të Preshevës, Medvegjës dhe Bujanovcit, por dhe të shumë vrasjeve politike në Shqipëri!

Sikur nuk i kanë mjaftuar të gjitha këto krime dhe veprime antishqiptare, Ali Ahmeti vazhdoi të krijojë tmerre në Iliridë në vitin 2001, ku shkatërroi shumicën e vendbanimeve shqiptare atje, dhe, të gjitha këto, i ka bërë me qëllim të bëhet pjesë e pushtetit në Maqedoninë e Veriut dhe, nga pozita e pushtetit të vazhdojë dhunën, arrestimet dhe vrasjet ndaj shqiptarëve. Këtë edhe e realizoi! Dhe, nga viti 2002 u bë pjesë e pushtetit! Nga ajo kohë jeta e shqiptarëve po bëhet çdo ditë e më e vështirë. Vendbanimet shqiptare çdo ditë që po kalon shprazen. Po ik rinia, në rrugë pa kthim, dhe bashkë me ato edhe familje e tyre. Kjo që po ndodh gjatë dy dekadave në Iliridë (Maqedoninë e Veriut) nuk ka ndodhur as në kohën e komunizmit nga Rankoviqi, ndërsa nga viti 2002 realizohet nga Ali Ahmeti dhe struktura e BDI-së!