Presidenti i Turqisë, Rexhep Tayip Erdogan ka reaguar edhe një herë ndaj ndalesave të Holandës për ministrat turq gjatë ditës së djeshme.
 

Ai i ka bërë thirrje organizatave ndërkombëtare që të vendosin sanksione për Holandën, pasi veprimet e tyre nuk janë në përputhje me demokracinë.

Duke folur për ngjarjet e djeshme, Erdogan e cilësoi Holandën si një ‘republikë bananesh’ dhe kritikoi vendet evropiane, që nuk po kritikojnë këto veprime.

Erdogan gajtë ditës së djeshme e ka quajtur Holandën si mbetje naziste dhe fashiste