President turk Reçep Tajip Erdogan tha të martën se Turqia klasifikohet si vend me të ardhura të larta nga organizatat ekonomike evropiane.
 
Erdogan bëri komentet e tij gjatë një fjalimi televiziv në përurimin e tunelit të ri të Bosforit, që lidh Detin e Zi me Anatolinë qendrore, ose siç është quajtur ndryshe, ura mes Evropës dhe Azisë.
 
Presidenti tha se numri i tuneleve të makinave në Turqi është rritur nga 83 në 2002 në 393 duke përfshirë tunelin e fundit, dhe se Turqia po vërteton se mund të rritet megjithë sfidat e rënda të sigurisë.