Ermira Mehmeti demanton lajmin e përhapur në disa media se është i mundshëm kalimi i saj në LSDM. Ajo është sqaruar në rrjetin social facebok. Mehmeti thotë se tashmë është një qytetare e lirë dhe ushtron një funksion publik jopolitik.