Më shumë se 20 njerëz deri tani raportohen se kanë vdekur si pasojë e temperaturave të ulëta dhe akullit, që ka përshkuar Europën.

Dhjetë njerëz kanë vdekur nga të ftohtit në Poloni vetëm të dielën. Trupat e tre emigrantëve, dy irakianë dhe një somalisht, janë gjetur në afëri të kufirit turko-bullgar.

Vdekje kanë raportuar edhe në Itali, Republikën Çeke dhe Ukrainën.

Si pasojë e gjendjes së tillë të motit të ftohtë, dhjetra fluturime janë anuluar. Në Turqi, porti i anijeve në Bosfor është mbyllur pas një stuhie me dëborë.

Ishujt madje edhe Greqia është mbuluar me borë.

Ndërkaq në Serbi i gjithë transporti lumor është transferuar në Danub.

Temperaturat në disa rajone të Rusisë kanë përshkuar në më shumë se -40 gradë celcius.

Temperatura normale deri tani po mbretërojnë në Greqi të cilat janë në -15 në veri, krahasuar me javën e kaluar ku një emigrant afgan vdiq nga i ftohti si pasojë e rrugëve të mbyllura.